Saturday 20 July 2024

Ett dokument om Eartraining I

En fullständig manual (Bruksanvisning) med allt innehåll i spelet kan du tanka ned här. Innehåller alla menyer och ljudexempel som ingår. Med ljud, notbild och på klaviatur. Filen är i PDF-format. Doumentet används t o m som läromedel av vissa lärare. Inget som vi hade tänkt men vaddå, det är fritt att ladda ned och du bestämmer själv hur du vill använda det.

 

 

 

Lyssna och köp 3 av Peter Mikkolas egna låtar.


Peter Mikkola

 

 • Eartraining I
 • Ladda ned Eartraining I
 • Teknisk info

 

Eartraining I

Enklaste sättet att öva ditt gehör. På mobilen!

 

Det unika med Eartraining I är att det körs på mobilen istället för datorn. Mobilen har man med sig överallt. Alltså kan man träna sitt gehör när och var som helst med Eartraining I. Så fort du har en liten paus över, t ex när du har rast, väntar på något eller åker något transportmedel (kanske inte när du cyklar!) etc.

Fördelen med Eartraining I är att man alltid har tillgång till övningarna. Och det blir inte så stor affär av att träna sitt gehör. Man behöver inte sitta låst vid en dator. Eller vänta på en ledig dator i skolan om man inte har programmet själv. En annan fördel med att träna gehör med Eartraining I på mobilen är just det att det blir korta träningspass när man har små pauser. Det gör att man är skärpt och koncentrerad under hela övningen. De flesta musiker känner till att det är jobbigt att lyssna koncentrerat under en längre tid.

Nu måste vi lägga in en brasklapp om korta övningar. Vi vet av våra kollegor och elever att man lätt fastnar framför spelet. Folk har missat lektioner, middagar och viktiga möten på grund av Eartraining I. Detta till stor del av att programmet är uppbyggt som ett spel, med alla attribut som ett spel har:

 • Rankinglista med 7 olika nivåer
  Newbie
  Novice
  Amteur
  Skilled
  Advanced
  Master
  Maestro

 • Missar du ett exempel rasar du ned ett hack i rankingen (Vem vill sluta som Newbie?)

 • High Score
  Jaga högsta poäng under en övning

 • Time Bonus
  Svara inom 1 sekund så får du högre poäng

 • Tid
  Alla övningar har ett tidtagarur
  Har du samma resultat som din kompis men mindre tid har du vunnit

 • Olika tempon
  Snabbare tempo är svårare

 • Statistiksida
  Skicka statistik och resultat direkt från mobilen!!!
  Skicka till valfri e-postadress. Mottagaren behöver själv inte ha programmet. Tävla med dina kompisar.

 

 

 

 

Ladda ned Eartraining I gratis här.

 

 

 

 

 

Teknisk info och systemkrav

För att kunna ladda ned spelet till din mobil måste du ha din WAP funktion aktiverad. På ren svenska betyder det att du kan surfa på internet med mobilen. Kan du det redan nu är detta villkor uppfyllt. Gå vidare.

Om du inte vet om WAP är aktiverat knappar du in en adress i din mobil som du är bekant med t ex http://www.goggle.com Om du kommer till denna sida är du aktiverad. Om du istället får ett felmeddelande typ: "Servern svarar inte..." eller något liknande tar du kontakt med din mobiloperatör. De skickar inställningarna direkt till din mobil kostnadsfritt. Detta kan du också göra själv via deras hemsidor.

Din mobil måste stödja Java MIDP 2.0 för att spelet ska fungera. Du kan kolla denna lista och se om din mobil finns med. De flesta mobiler släppta under 2006 och senare har MIDP 2.0. Tänk på att modellerna som är med på denna lista inte blivit testade av oss. Det är istället mobiltillverkarna som själva anger att deras modeller stöder standarden Java MIDP 2.0 till en standardiseringssida som heter Java Verified. Tyvärr håller inte alla modeller måttet. Detta är en sak som vi på Void Note® inte tar ansvar för.

Vilka mobiler fungerar spelet på?

På pappret ska spelet fungera på alla märken och modeller som har MIDP 2.0. I verkligheten är det inte riktigt så. På SonyEricsson mobiler fungerar spelet mycket bra. På Nokia likaså med undantag av några modeller. Vissa Samsung fungerar, men inte alla. Motorola har vi problem med. Ljudet slutar att fungera efter 9 spelade exempel. Man får starta om spelet och köra igen. Q-tek mobiler (PDA) som har Windows som operativsystem fungerar inte alls. Touch modeller fungerar överlag inte alls med undantag för några SonyEricsson.

Sammanfattningsvis kan vi ärligt säga att vi omöjligt kan hålla koll på alla märken och modeller som finns. Därför skulle vi väldigt gärna vilja ha din hjälp med att du mailar oss och bara anger märke och modell. Fungerar eller fungerar inte. Vi tänker lägga in alla modeller i en databas för att kunna hjälpa våra kunder bättre.

Säkerhet och buggar

Koden är skriven i Java och påverkar inga andra funktioner i mobilen. Just nu finns inga kända virus skrivna i Java. Buggar kan förekomma och det kan hända att spelet uppför sig konstigt. Detta har hänt men berodde då på att minnet i mobilen var fullt. Rensa ut lite bilder och ringsingnaler så funkar programmet som vanligt igen.

Storlek

Spelet är ca 46 kB i storlek när du laddar ned och ca 102 kB uppackat i mobilen. Ingenting med andra ord! Ljuden är mobilens egna inbyggda ljud. Ljudexemplen i spelet är midi-filer.